Bakgrund.

Berättelsen bakom det här initiativet innefattar långt många fler människor än vi som gör själva berättelserna – och det började redan våren 2014, när nätverket Hungrig startas. Det är ett öppet nätverk som lockar många kreativa jämtar som vill påverka och forma platser som de valt att göra till sitt hem. I Östersund saknades då ett nätverk som inte var branschspecifikt, så Hungrig blir istället baserat på medlemmarnas passion och driv i frågor om regional utveckling.

Hungrig blir under hösten 2014 rekryteringsbas för TEDx Östersund, ett projekt som ett trettiotal Hungrig-medlemmar utförde i början av 2015 med hjälp av ideella krafter och en stark uppslutning av det lokala näringslivet. Under arbetet med TEDx formulerar man ett manifest, för att sätta ord på och konkretisera energin och engagemanget som uppstått genom Hungrig och i arbetet med TEDx Östersund.

Manifest
“Where I come from, true enthusiasts, entrepreneurs, motivated and committed people have chosen a life in Sweden’s rural areas. We call this place home. We are part of an emerging future and we want to showcase that future to the world. We are the ones chasing the freedom to choose where we want to live and work. We embrace change and innovation with an open mind and we are the game changers who are here to stay.”

Manifestet lanseras sedan i samband med TEDx Östersund och sprids i sociala medier med hjälp av hashtaggen #whereicomefrom. Hashtaggen levde vidare även efter evenemanget genomförts av människor som visade upp och berättade om sitt Jämtland Härjedalen, då föddes idén att jobba vidare med hashtaggen.

”Här finns historier värda att berätta.”

Med stolthet och framtidshopp.

Vi tror att det bästa sättet att marknadsföra Jämtland Härjedalen är att lyfta fram berättelser, som får de som redan bor här att känna sig stolta över sin plats och tillvaro. Vi tror inte de som flyttar till storstäderna främst gör det för jobben och utbildningarna, de gör det för framtidshoppet. Det vi vill visa är att kvaliteterna i att bo här är underskattade eller i värsta fall okända, att framtidshoppet liver och frodas även här.

I Jämtland Härjedalen finns vackra vyer och fantastiska platser, men vi har också en ovanligt hög koncentration av eldsjälar och handlingskraftiga människor.

Vi som gjort alla stories heter Anna Rex, Ola Sandström, Johannes Poignant och Sofia Klasson, med stöd av Region Jämtland Härjedalen.

Dela din story.

Tillsammans skapar vi stolthet och sprider bilden av Jämtland Härjedalen som vi som bor här älskar. Dela din berättelse du med! Använd hashtaggen #whereicomefrom, tipsa oss om berättelser och dela budskapet så att fler får ta del av dessa stories. Vill du gästa vårt Instagramkonto? Skriv ett direktmeddelande på Instagram till stories_whereicomefrom så svarar vi dig där.